Into Me You See - Verslavingszorg

Lees hier de blogs

De blogs – Chris Knorren

Van #metoo naar #youtoo?  Durf verder te kijken!

Van #metoo naar #youtoo? Durf verder te kijken!

Wat de ‘The Voice meiden’ is overkomen is verschrikkelijk, zij verdienen de steun en begeleiding die ze nodig hebben. Net als miljoenen anderen (m/v) die te maken hebben gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Maar de les is niet alleen dat we onze zonen opvoeden en dat we onze dochters leren om zichzelf beter te beschermen. Ter voorkoming van herhaling en meer leed moeten we juist de transitie waarin we zitten onder ogen durven zien. Onze eigen manier van denken en handelen onder de loep nemen.

Lees meer
Goed verhaal, lekker kort…

Goed verhaal, lekker kort…

Gesloten en verlegen. Zo was ik toen. Opgroeiend in Friesland. Met een paar maskers. Tijdens mijn studie kreeg ik wel eens naar mijn hoofd geslingerd; ‘jij hebt geen tekst, man!’ Of ze noemden me gewoon ‘kut-Fries’. Daar kon ik dan wel weer om lachen. Het werden vrienden. Soms noemen ze me nu Chuck, iets lieflijker. Maar tegenwoordig is het commentaar dat mijn teksten wat aan de lange kant zijn. Het is ook nooit goed. Klerelijers. Gotta love ‘m.

Lees meer
Dranquilo naar de Slijterij

Dranquilo naar de Slijterij

De Hema alsnog dicht, slijterij blijft open. Essentieel. Zo mag je dan concluderen. Live een flesje halen voor de donkere dagen mag. In klein gezelschap opdrinken ook. De realiteit is echter dat er ook veel in isolement (ook wel eenzaamheid) gedronken wordt. En als je dan hulp zoekt, deze donkere dagen, omdat je wat neerslachtig bent, dan heb je pech. Want veel hulpverleners in de GGZ zijn even niet beschikbaar. Mag niet. Wel via Zoom natuurlijk. Ook wel fijn, dan kan je gewoon bijschenken. In je koffiemok. Of tussen schermen switchen als het even lastig wordt. Even via socials kijken hoe leuk anderen het hebben.

Lees meer
Mag ik even voelen?

Mag ik even voelen?

Robbie Williams schreeuwt het uit in zijn nummer ‘Feel’ van zijn inmiddels bijna 20 jaar geleden uitgebrachte album ‘Escapology’. Ik vraag me alleen af hoe hij aan die titel komt?
Escapology zou gaan over een vorm van entertainment, waarbij de artiest (boeienkoning) zichzelf bevrijdt uit kettingen. De meest bekende was Harry Houdini, zo’n 100 jaar geleden…

Lees meer
Rollercoaster Life…

Rollercoaster Life…

Het is Bevrijdingsdag. Corona jaar 2020. We zitten thuis. En luisteren muziek. Bijvoorbeeld naar dit nummer van Danny Vera. Luister maar eens, klik hier eens… voor je verder leest. Doe maar. En laat zijn stem en de snaren je meevoeren naar een andere emotionele toestand.

Lees meer
Geef mij nu je angst

Geef mij nu je angst

Goede vrijdag. Auto net weg gebracht voor APK. Joggend terug naar huis. Ook soort van APK. Of APO, zo je wil. Onderhoud, want al goed gekeurd. Door mezelf. Hoe fijn is dat om te kunnen zeggen, ik keur mezelf goed.
Gisteravond naar The Passion zitten kijken, de moderne vertelling van de laatste uren van Jezus’ leven, lijden én wederopstanding. Niet in Roermond, maar zonder publiek op het mediapark. Ondanks de herhaling van oude beelden, werden we geraakt door de songs, teksten en in beeld gebrachte emotie. En door een tekst van Johnny; ‘Vasthouden aan de illusie van controle’.

Lees meer
Seksverslaving-is-hot

Seksverslaving-is-hot

Seksverslaving is ‘hot’.
De onderliggende oorzaken en ontstaansgeschiedenis allesbehalve. Volgens critici, en gelukkig dragen ze bij aan een noodzakelijke dialoog, bestaat seksverslaving niet. Je zou er namelijk niet dood aan gaan, seks is een keuze, fantasie is gezond en teveel seks bestaat niet. Iedere verslaafde die zich wendt tot de hulpverlening kent echter de keerzijde. Wanneer fantasie een obsessie wordt die de keuzevrijheid beperkt of zelfs elimineert. De overstimulatie van het brein door mateloze en liefdeloze seksbeleving leidt tot controleverlies, compulsiviteit en obsessie, doorgaan ondanks negatieve consequenties, en uiteindelijk schaamte en eenzaamheid…

Lees meer
Share This
Call Now Button
×

Hoi!

Als je persoonlijk contact met mij wil kun je mij hier een bericht sturen via WhatsApp. Klik daarvoor eenvoudig op mijn naam.
Je mag mij ook mailen op

 

× Kan ik jou helpen?